Achilles ’29 zet leencertificaten in om aan geld te komen

GROESBEEK – Leden, maar ook familieleden, vrienden en bedrijven die Achilles ’29 willen steunen, kunnen de club een renteloze lening verstrekken. Achilles ’29 wil gaan werken met zogeheten leencertificaten van € 100,- per stuk.

900 certificaten

In totaal zullen er 900 van deze certificaten in omloop worden gebracht om € 90.000,- bij elkaar te brengen. De certificaten worden genummerd en vanaf 1 juli 2019 volgt er tien jaar lang jaarlijks een loting. Daarbij worden maximaal 90 certificaten geloot: het gaat om 10% van het op dat moment aantal uitgegeven certificaten.

Jaarlijks loten voor aflossing

Twee certificaathouders zullen de loting verrichten. De uitgelote certificaten worden aan de eigenaar terugbetaald. Het geld kan dus binnen één jaar weer terug op de bankrekening staan, maar dat kan ook 10 jaar duren. De certificaten geven geen rente.

De schouders er onder

De constructie om geld te lenen via onder andere leden is besproken tijdens een ledenvergadering. Toen is besloten om er samen de schouders onder te gaan zetten. De club heeft het geld nodig om de exploitatie van het lopende seizoen op orde te krijgen.

Achilles ’29 heeft al jaren financiële problemen. Dat leidde uiteindelijk tot een faillissement van de proftak.

In samenwerking met onze mediapartner DeGroesbeek.nl

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}