Achilles-trainer Arno Arts in het gelijk gesteld

Achilles-trainer Arno Arts in het gelijk gesteld

NIJMEGEN – Arno Arts is in de rechtszaak tegen de voetbalclub Achilles’29 in het gelijk gesteld. Volgens de rechter moet Arts aankomende dinsdag weer aan het werk. De club is verplicht om het salaris van de trainer vanaf juli uit te betalen.

Afgelopen winter werd Arno Arts als interim-trainer aangesteld  bij de Groesbeekse voetbalclub. Arts was van mening dat de club had beloofd dat zijn contract voor een jaar verlengd zou worden, maar dat werd door technisch directeur Frans Derks ontkend. De club verkeerde op dat moment al in een nijpende financiële situatie. Arts heeft bij de rechter zijn trainerspositie bij Achilles opgeëist.

Eis toegewezen

De Nijmeegse kantonrechter heeft de eis van Arts in een kort geding toegewezen. De voetbalclub moet de afspraken met Arts nakomen en hem zijn werk als hoofdtrainer voort laten zetten. In de arbeidsovereenkomst die de club met Arts had vastgelegd, stond dat Arts als trainer aangesteld zou blijven wanneer hij het team zou promoveren naar de Tweede divisie óf wanneer de club in de Derde divisie zou blijven spelen. De rechter bevestigt dat deze afspraken zijn gemaakt door middel van inzicht in e-mailberichten.

Samen naar de film

Naar verluidt is Arno Arts vanavond ook aanwezig bij de première in Utrecht, waar de veelbesproken documentaire over Achilles’29: 'Voetbal is oorlog' wordt vertoond. Ook Frans Derks is daar samen met zijn familie van de partij.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}