Heikant Groesbeek verboden terrein voor Achilles'29

Heikant Groesbeek verboden terrein voor Achilles'29

GROESBEEK – Voetbalvereniging Achilles'29 is niet meer welkom op sportpark De Heikant in Groesbeek. Met ingang van 1 oktober moet de vereniging zijn heil elders zoeken. Dat heeft de familie Derks bekend gemaakt. De familie is eigenaar van het sportpark. 

Lief en leed

'Wij hebben ons – net als onze ouders – altijd met hart en ziel met Achilles’29 verbonden gevoeld, lief en leed met velen gedeeld en ons in allerlei functies voor de club ingezet, aldus de familie in een schriftelijke verklaring. "Ook heeft onze familie decennialang een belangrijke (financiële) bijdrage geleverd aan de sportieve resultaten van de club."

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Rob Koppers

Radicale breuk

Binnen de club is geprobeerd te komen tot samenwerking en tot een overeenkomst, aldus de familie. "Dat is niet gelukt. Uiteindelijk hebben we moeten vaststellen dat de vereniging bewust heeft ingezet op een radicale breuk. Een definitieve scheiding werd daardoor onvermijdelijk." 

Elders voetballen

Al in juni van dit jaar ging de zogenoemde 'accomodatiestichting' van de vereniging failliet. Daardoor kwam ook definitief een einde gekomen de huurovereenkomst met de grondeigenaar. Op 20 september heeft de famlie aan het bestuur van de vereniging meegedeeld dat zij nu ook gaan handhaven. Hierdoor moet er dus met ingang van volgende week elders worden gevoetbald.

Faillissement 

Begin 2018 viel het doek voor de proftak van de Groesbeekse voetbalclub. De curator legde onlangs beslag op de gebouwen van de club. Als gevolg van de faillissementsaanvraag van de accomodatiestichting vielen alle goederen en bezittingen in de boedel van het faillissement. Dat geldt ook voor de velden en de kleedkamers van de club.

Het nieuws zal grote impact hebben in het voetbaldorp Groesbeek, waar vrijdag de jaarlijkse wijnfeesten zullen beginnen. Daarom heeft de politie aangekondigd het gebied rondom De Heikant extra in de gaten te houden.

Lees ook: Accomodatiestichting Achilles'29 vraagt faillissement aan

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}