KNVB brengt Achilles punt in mindering

GROESBEEK – Achilles’29 heeft van de KNVB een punt in mindering gekregen. De club uit Groesbeek heeft de begroting voor het seizoen 2017/2018 niet op orde. Dat meldt de KNVB op de eigen website. Eerder legde de licentiecommissie amateurvoetbal deze sanctie al op, maar tegen tekende de club bezwaar aan.

Het gaat om de begroting zoals die door de club zelf is ingeleverd. Dit besluit houdt geen direct verband met het faillissement van de besloten vennootschap Achilles’29.

Contracten ontbonden

Begin januari ging de BV Achilles al failliet. Als gevolg van het faillissement werden de contracten van alle spelers ontbonden. Hierdoor waren alle spelers van het eerste team en het beloftenteam transfervrij. De problemen voor Achilles komen niet uit de lucht vallen. In 2017 had de club regelmatig problemen met het betalen van salarissen. De club had begin november een betalingsachterstand van drie maanden. Achilles degradeerde afgelopen seizoen uit de eerste divisie.

Harrie Derks

In november 2017 trad ook toenmalig voorzitter Harrie Derks terug. Hij had naar eigen zeggen geen energie meer om te club naar behoren te leiden. De zus van Derks, Elrie Bakkers-Derks nam de taken van haar broer over.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}