Spelers van opgeheven vrouwenteam Achilles’29 vertrekken naar Duitsland

Spelers van opgeheven vrouwenteam Achilles’29 vertrekken naar Duitsland

GROESBEEK – Vijf spelers uit het damesteam van Achilles '29 vertrekken naar de Niederrheinliga-divisie in Duitsland. Eerder dit jaar stopte Achilles’29 met het vrouwenteam in de eredivisie. De club heeft te weinig financiële middelen om het team in stand te houden.

Vijf spelers uit dit team gaan hun carrière nu voortzetten in Duitsland bij VFR Warbeyen, welke uitkomen in de Niederrheinliga divisie. Het initiatief om de spelers naar Duitsland te halen kwam vanuit het talentenopleidingscentrum ‘Die Kämpferherzen’.

Te hoge kosten voor het vrouwenteam

Vanaf seizoen 2016-2017 nam voetbalclub Achilles’29 Groesbeek deel aan de Eredivisie Vrouwen. Door te hoge kosten kwam er dit jaar echter een einde aan het vrouwenteam in de eredivisie. Het team viel daarnaast door tegenvallende resultaten nauwelijks op in de eredivisie. Mariken Kroon, Danisha Bruins, Djanae Borgers, Megan Roemangoen en Remy van der Windt van dit team hebben hun jawoord gegeven aan VFR Warbeyen, uit de Niederrheinliga en kunnen hun voetbalcarrière zo toch voortzetten. Dit initiatief kwam van het talentenopleidingscentrum ‘Die Kämpferherzen’ uit Kleven, die de speelsters uitnodigde voor een aantal proeftrainingen.

Het talentencentrum geeft aan zeer verheugd te zijn met de komst van de Nederlandse speelsters, welke donderdag 13 juni in Kleve aan de pers en belangstellenden worden gepresenteerd.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}