Sportpark De Heikant per direct gesloten

Sportpark De Heikant per direct gesloten

GROESBEEK – Sportpark De Heikant is donderdagmiddag per direct gesloten. De velden van de Groesbeekse voetbalclub Achilles '29 mogen daardoor door niemand anders dan de familie Derks meer betreden worden. Dat meldt de familie Derks donderdagmiddag.

In de afgelopen maanden is achter de schermen de inboedel van Achilles verkocht, omdat het bestuur van de club de accomodatiestichting failliet heeft laten gaan. De familie Derks heeft op die inboedel geboden, en die uiteindelijk woensdagmiddag gekocht.

Tekst gaat verder onder de video.

Curator

Donderdagochtend meldde de curator zich samen met de politie op De Heikant, om de inboedel in beslag te nemen en aan de familie Derks te leveren. Daarbij bleek dat een aanzienlijk deel van de inboedel was verdwenen. 

In reactie daarop heeft de familie Derks besloten niet langer de gesprekken met het bestuur van de club en de gemeente Berg en Dal af te wachten, maar per direct het sportpark te sluiten.

Gesprekken met de gemeente

Een aantal weken geleden werd al besloten per direct een einde te maken aan de huurovereenkomst. De gemeente Berg en Dal wilde toen het gesprek met beide partijen aangaan, om in ieder geval voorlopig wedstrijden en trainingen doorgang te laten vinden, maar daar lijkt nu dus een einde aan gekomen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}