Ahoud Devils gevaarlijke outsider voor 'Final Four'

Ahoud Devils gevaarlijke outsider voor 'Final Four'

De Ahoud Devils is zo goed als zeker geplaatst voor de final four, waar ze sterkhouders Heerenveen en Den Haag tegen zullen komen. In Nijmegen wordt gehoopt op een stunt.

"Vorm van de dag"

In deze rondes worden een halve finale en finale gespeeld, de vier sterkste teams uit de competitie plaatsen zich voor die plekken, en daar horen de Nijmegenaren dus ook bij. Trainer Jeffrey van Iersel ziet zijn ploeg als gevaarlijke outsider: "De wedstrijden tussen de final four hebben als voordeel dat je per keer een wedstrijd speelt. Dan gaat het om de vorm van de dag, en maken kleine dingen het verschil. Bij ons ligt geen druk, die ligt bij Den Haag en Heerenveen. We gaan proberen te stunten dat weekend," aldus Van Iersel.

Tekst gaat verder onder de video.

Thuisvoordeel

Na de 'final four'-rondes starten de play offs voor de BeNe-Legue. De eerste 4 van de 8 die zich daarvoor plaatsen, creëren een thuisvoordeel. "We zijn nu al bezig met dat veilig te stellen. Kijk je naar de top 6 dan zie je dat het ontzettend dicht bij elkaar staat. Mocht je tegen verliespartijen aanlopen kan je zo maar afzakken naar plek 5 of 6," zegt trainer Van Iersel.

Aanstaande vrijdag 26 januari speelt Nijmegen de kraker tegen de nummer 1 Den Haag in eigen huis om 20.30.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}