640 kilometer op een eenwieler: "Kom maar op!"

640 kilometer op een eenwieler: "Kom maar op!"

MILLINGEN – 640 kilometer van Londen naar Millingen op een eenwieler rijden: die uitdaging zijn acht leden van de kunstrijwielvereniging Juliana Bicycle Team uit Millingen dinsdagochtend aangegaan. Ze willen namelijk hun 110-jarige jubileum vieren en daarnaast hun huidige record van 600 kilometer verbreken.

Record

Voor de leden van Juliana Bicycle Team uit Millingen is zo’n grote afstand zeker niet voor het eerst. "Twintig jaar geleden is er een groep van 5 man van Parijs naar Millingen gefietst. Dat is 550 kilometer. We hebben ook een rondje Nederland gefietst. Dit is iets meer dan 600 kilometer. We vonden het wel tijd voor een nieuwe uitdaging," aldus initiatiefnemer Roland Gesthuizen.

Tekst gaat verder onder de video.

Training

Gesthuizen ziet het verloop van de fietstocht positief in: "We zijn vanaf november begonnen met trainen en hebben er al zeker 1000 kilometer opzitten. We hebben met een speciaal trainingsprogramma getraind. Vanaf februari hebben we zelfs beide weekenddagen getraind. We zijn gebrand om te gaan, dus kom maar op!"

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}