Achilles’29 krijgt slecht nieuws, geen jubileumfeest op Heikant

Achilles’29 krijgt slecht nieuws, geen jubileumfeest op  Heikant

GROESBEEK – Het 90-jarig bestaan van voetbalclub Achilles’29 wordt niet gevierd op sportpark De Heikant. De club, tegenwoordig spelend op het terrein van Germania, wilde graag het jubileum vieren op het oud vertrouwde sportpark, maar de familie Derks spande een kort geding aan.

De familie Derks is eigenaar van de grond en staat op voet van oorlog met de voetbalclub. De rechter laat weten dat in deze zaak het draait om de vraag wie toegang mag hebben tot het sportpark. ''Als uitgangspunt geldt dat de eigenaren niet hoeven te dulden dat Achilles ’29 het sportpark betreedt, tenzij de eigenaren daartoe op basis van gemaakte afspraak gehouden zijn,’’ meldt de rechter.

Tekst gaat verder onder de video.

Meijers baalt

Oud Achilles-trainer Eric Meijers baalt dat het feest niet op De Heikant zal worden gevierd. ''Ik hoopte dat het door zou gaan op De Heikant maar er is veel gebeurd, waardoor het moeilijk is geworden om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen,’’ zegt Meijer. ''Het zou überhaupt doodzonde zijn als er nooit meer door Achilles gevoetbald zou worden. Ik hoop dat de emoties in de toekomst gaan zakken en dat er openingen gevonden worden,’’ aldus Meijer.

Alternatieve locatie

In de komende dagen zal Achilles op zoek gaan naar een alternatieve plek om het jubileum te vieren. Als de club toch het sportpark betreedt moet er een dwangsom worden betaald. Opstallen van de club moeten ook van De Heikant worden ontruimd.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}