Al meer dan honderd activiteiten in kader 75 jaar vrede

Al meer dan honderd activiteiten in kader 75 jaar vrede

BERG EN DAL – Het regionale programma met herdenkingsactiviteiten omdat het 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd, omvat inmiddels ruim honderd activiteiten. Dat maakte de gemeente Berg en Dal woensdag bekend. Het programma wordt eind dit jaar en begin volgend jaar uitgevoerd.

De herdenkingsweek '75 Jaar Vrijheid’ in de gemeente Berg en Dal gaat zaterdagavond 14 september van start. Dit gebeurt met een Taptoe (een muziekparade) op het Marktplein in Groesbeek. Tijdens de Taptoe treden vijf nationaal en internationaal bekende Nederlandse orkesten op. Het zijn zowel jeugdkorpsen als seniorenkorpsen. De Taptoe is gratis bij te wonen.

Subsidieaanvraag bij provincie

Volgens wethouder Fleuren heeft Berg en Dal een groot programma in voorbereiding. Hiervoor heeft de gemeente samen met de buurgemeenten in het Rijk van Nijmegen een subsidieaanvraag bij de provincie Gelderland ingediend. Het regionale programma loopt van september tot en met mei 2020.

Het is 75 jaar geleden dat operatie Market Garden een begin maakte aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Wethouder Fleuren zegt dat zij binnenkort waarschijnlijk nog meer “fantastische activiteiten” kan aankondigen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}