Berg en Dal bekijkt welke Ooijse populieren nog te redden zijn

Berg en Dal bekijkt welke Ooijse populieren nog te redden zijn

OOIJ – De stichting Vrienden van de Bisonbaai en de gemeente Berg en Dal gaan volgende week samen de bedreigde populieren in Ooij bekijken om te zien of alle bomen gekapt moeten worden. Dat is de uitkomst van het overleg dat de twee partijen met elkaar gevoerd hebben.

De Vrienden van de Bisonbaai vinden het onnodig om alle geplande populieren te kappen.

Bebouwing

Door de toenemende bebouwing in Ooij wil 'Vriend van de Bisonbaai' Johan Koeleman zekerheid in het behouden van de natuur, en de gemeente lijkt bereid te luisteren. “Wij zijn blij dat de gemeente open staat voor onze bezwaren en suggesties,” aldus Koeleman. De zieke populieren worden vervangen, en de eiken in het gebied worden gehandhaafd. “Het is nu even afwachten wat er met de rest van de populieren gebeurt, volgende week moet blijken of een aantal nog te redden is.”

Tekst gaat verder onder de video.

Bekendmaking

Twee weken geleden vroegen de Vrienden van de Bisonbaai om een nauwere samenwerking met de gemeente, om zo sneller op de hoogte te zijn van besluiten over het natuurgebied. Staatsbosbeheer gaat volgende week eveneens met de Vrienden op pad, zij gaan kijken naar de toestand van de eiken bij de Bisonbaai.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}