Berg en Dal en ondernemers gaan centrum Millingen upgraden

Berg en Dal en ondernemers gaan centrum Millingen upgraden

MILLINGEN – De gemeente Berg en Dal gaat samenwerken met de plaatselijke ondernemers om het centrum van Millingen a/d Rijn aantrekkelijker te maken. Daarvoor is een bedrijven-investeringszone (BIZ) voor het centrum ingesteld, die per 1 januari volgend jaar van start gaat.

De BIZ-overeenkomst is donderdag ondertekend door onder andere wethouder Irma van de Scheur en de nieuwe BIZ-voorzitter Roland Gesthuizen.

Romeinse verleden Millingen beter promoten

Om het centrum te verbeteren is er een werkgroep opgericht, die bestaat uit de Millingse Ondernemers Vereniging, de Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal, en de gemeente.

De werkgroep heeft de afgelopen tijd al plannen gemaakt om het centrum te verfraaien. Zo willen ze bijvoorbeeld bloembakken plaatsen en het Romeinse verleden van Millingen beter zichtbaar maken. Verder moet het dorp een centrale ontmoetingsplek krijgen en wil men de fietsers en wandelaars op de dijk meer gaan uitnodigen om het centrum te bezoeken.

Jaarlijks budget van 15.000 euro

Vrijwel alle ondernemers uit het centrum dragen bij aan het ondernemersfonds, dat het BIZ financieel mogelijk maakt. Ook de gemeente doet mee en versoepelt bovendien de belastingregels.

Daardoor is er een jaarlijks budget van 15.000 euro beschikbaar om het centrum te upgraden. De gemeentelijke bijdrage is 3.500 euro.

De gemeente Berg en Dal was wettelijk verplicht om een draagvlakmeting onder de ondernemers te organiseren. Daaruit kwam naar voren dat bijna 80 procent van de ondernemers de BIZ steunde. Het was wettelijk noodzakelijk dat minimaal twee derde van de ondernemers vóór stemde. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}