Berg en Dal helpt inwoners met invullen formulieren

Berg en Dal helpt inwoners met invullen formulieren

BERG EN DAL – Inwoners van de gemeenten Berg en Dal en Heumen die moeite hebben met het invullen van (online) formulieren, kunnen vanaf het voorjaar van 2021 terecht bij de zogenaamde formulierenbrigade van die gemeenten.

Er worden verschillende inloopspreekuren georganiseerd: twee keer per maand in Berg en Dal en eens per maand in Heumen.

Het gaat daarbij om kortdurende hulp, zodat eventuele problemen binnen een afspraak zijn opgelost. Inwoners die grotere problemen hebben, worden door de formulierenbrigade doorverwezen naar andere hulpverlening.

Voorzieningenhart Op de Heuvel

De inloopspreekuren zijn om de week in het Voorzieningenhart Op de Heuvel in Groesbeek. Hier zitten ook het sociaal team Berg en Dal, de participatieconsulenten en Berg en Dal Werkt. Door samen op één locatie aanwezig te zijn kunnen de organisaties makkelijk samenwerken en naar elkaar doorverwijzen. De locatie in de gemeente Heumen is nog niet bekend.

Inwoners kunnen ook nog steeds terecht bij de ouderenadviseurs en de Wmo adviesgroep voor het invullen van formulieren en het lezen en beantwoorden van moeilijke brieven. De vrijwilligers van deze organisaties komen bij de mensen thuis langs.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}