Berg en Dal schenkt voortaan lokale dranken

Berg en Dal schenkt voortaan lokale dranken

BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal gaat voortaan lokale dranken schenken tijdens bijeenkomsten en evenementen. ‘Wij zijn trots op onze streekproducten en willen dat op deze wijze uitdragen,’ zegt het college van B&W.

Dit besluit past volgens het college goed aan bij de doelstellingen van de gemeente. Dat is onder meer versterking van de ‘korte voedselketen’ en het stimuleren van lokaal ondernemerschap.

Goede voorbeeld

Een ‘korte voedselketen’ betekent dat er zo weinig mogelijk tussenstappen zitten tussen de producent en de klant. Dat is duurzaam, want daardoor is er minder vervoer en koeling nodig.

Wethouder Irma van de Scheur is van mening dat Berg en Dal veel ondernemers heeft die lekkere, pure en lokaal gemaakte producten leveren. ‘Waarom zou je iets van ver halen, als het dichtbij net zo goed is? Als gemeente geven we graag het goede voorbeeld en dat mag best iets meer kosten.’

Lokale producenten

In en rond het gemeentehuis zijn met enige regelmaat bijeenkomsten waarbij wat wordt gedronken, zoals recepties, lintjesregen, bijeenkomsten gemeenteraad en carnaval. Lokale producenten van bier, sap en wijn kunnen meedoen aan een open inschrijving, die door de gemeente wordt georganiseerd.

Naar verwachting begint Berg en Dal na de zomervakantie met het schenken van plaatselijke dranken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}