Berg en Dal verbetert dekking communicatienetwerk

Berg en Dal verbetert dekking communicatienetwerk

BERG EN DAL – In de toren van het gemeentehuis van Berg en Dal, dat is gelegen in Groesbeek, komt een extra antennemast. Volgens de gemeente verbetert zo de dekking van het communicatienetwerk van de Nationale Politie. Hierdoor zijn de hulpdiensten sneller en beter bereikbaar.

De nieuwe mast vergroot ook de dekking voor het gebruik van mobiele telefonie in zijn algemeenheid, zo stelt de gemeente Berg en Dal.

De Nationale Politie maakt sinds twee jaar gebruik van T-Mobile voor haar datacommunicatie diensten. T-Mobile moet op verzoek van de Nationale Politie op diverse locaties in Nederland de mobiele dekking verbeteren.

Klokkentoren meest geschikte locatie

Dat betekent dat ook in het centrum van Groesbeek dus een extra antennemast nodig is. De meest geschikte locatie is volgens de gemeente de klokkentoren van het gemeentehuis. Daar hangen ook al de antennemasten van KPN en Vodafone.

In totaal hangen er straks 9 antennes. De straling van de huidige zes antennes blijft ruimschoots onder de wettelijke limiet. Dit geldt ook voor de verwachte straling van 9 antennes.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}