Burgemeester Berg en Dal test deuren op inbraakveiligheid

Burgemeester Berg en Dal test deuren op inbraakveiligheid

BERG EN DAL – Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal laat in een filmpje zien hoe eenvoudig het is om in te breken en geeft adviezen hiertegen. Met name in de zomerperiode worden er ook in deze gemeente inbraken gepleegd, die relatief makkelijk zijn te voorkomen.

Slinkman: 'Sommige woningen kom je relatief makkelijk binnen. Daar hoef je geen geoefende inbreker voor te zijn. Je kan echter zelf met een paar kleine ingrepen de kans op inbraak verkleinen. Weinig moeite die veel ellende kan voorkomen,' zegt de burgervader resoluut.

Tips tegen woninginbraak

Welke maatregelen raden Mark Slinkman en de politie aan? Een 'open deur' is natuurlijk de tip om ramen en deuren goed af te sluiten.

Verder is het nodig dat raam- en deursluitingen met het keurmerk Veilig Wonen zijn voorzien. Zeker tijdens de vakantietijd is het handig dat de achtergelaten woning de indruk wekt dat er iemand thuis is. Dat kan door licht aan te sluiten op een tijdschakelaar en kopjes op tafel te laten staan. Ook kunnen de buren oppassen en de post uit de brievenbus halen. Laat de buren deze post dan ook uit het zicht plaatsen.

Video: Gemeente Berg en Dal

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}