Column Vincent Cantrijn: Achterkant

Column Vincent Cantrijn: Achterkant

REGIO – Ook in het nieuwe jaar schrijft columnist Vincent Cantrijn wekelijks over maatschappelijke ontwikkelingen in de regio.

Achterkant

Welkom 2021. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Met verwachte en onverwachte zaken; precies zoals vorig jaar. Ik zal weer mijn best doen om op mijn eigen wijze het nieuws van stad en streek van commentaar te voorzien. Want ook in 2021 zullen er onderwerpen genoeg zijn om me over te verbazen, om me kwaad te maken, om te glimlachen, om te bewonderen, om de hemel in te prijzen.

De oliebollen zijn op. Hopelijk waren ze lekker luchtig. Ik ben zelf geen liefhebber van oliebollen. Ze liggen me letterlijk erg zwaar op de maag. Niks om me zorgen te maken. Bij sommige bewoners van appartementen aan de Markt in Groesbeek lagen ze figuurlijk heel zwaar op de maag. Ze keken uit op de achterkant van de oliebollenkraam die daar traditiegetrouw staat. Dat leek natuurlijk nergens op. Maar dat was nog niet alles. De kraam stond er ook al met de Kerstdagen, toen de oliebollenbakker nog niet eens een vergunning had om oliebollen te bakken, laat staan te verkopen. Affreus. Dus een mail op hoge poten naar de gemeente om te protesteren tegen dit grote onrecht. Tevens eisten de boze bewoners een gemotiveerde verklaring hoe dit zo kon gebeuren. Wederom een bewijs van mijn stellingen, dat klein leed ook leed is en dat iedereen recht heeft op zijn eigen probleem.

Heerlijk nieuws. Tijdens deze lockdown had ik alle tijd om rustig na  te denken hoe zo’n bezwaar nu tot stand komt. Officieel via het bestuur van de Vereniging van Eigenaren? Zijn er via de groepsapp  handtekeningen verzameld? Zijn er medebewoners die de bezwaarmakers zelf een oliebol vinden vanwege deze onzin?

De achterkant van het gelijk was ooit een bekend tv-programma. De gemeente Groesbeek moet zich nu buigen over gezeik over de achterkant. Alsof ze daar hun handen niet vol hadden gehad met de afhandeling van de bezwaren tegen het verbouwplan van Ton Hendriks van het voormalig gemeentehuis in Beek. Om over de commotie over de vliegende herten op de mtb-route in het bos maar te zwijgen. Inclusief de compleet gestoorde actie van de bewust neergelegde spijkermatten omdat sommigen het niet eens waren met de besluitvorming.

Begin vorig jaar riep de burgemeester van Beuningen de raadsleden op uit te scheiden met neuzelen over niet ter zake doende onderwerpen. Hoe mooi zou het zijn als de burgemeester van Berg en Dal hoogstpersoonlijk een brief stuurt aan de bezwaarmakers waarin hij ook oproept om nu eens uit te scheiden met neuzelen. Er zijn op dit moment belangrijkere zaken die de volledige aandacht vragen van ons allemaal om de boel weer in het gareel te krijgen. De achterkant van een oliebollenkraam hoort daar niet bij. Ik adviseer hem ook in die brief de passage op te nemen dat de tent van de botsauto’s tijdens de kermis op het marktplein géén zeilen heeft. Je kunt er dwars door heen kijken. Valt er niks te nuilen over de achterkant.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}