Dagbesteding tijdelijk dicht, Pluryn organiseert kunstproject

Dagbesteding tijdelijk dicht, Pluryn organiseert kunstproject

GROESBEEK – Door de maatregelingen van het coronavirus voorzag Eli den Hartog dat de dagbesteding voor de bewoners van de Cranenburgsestraat 20 in Groesbeek zou stoppen. Den Hartog werkt bij Pluryn, waar mensen met een beperking wonen en werken. De dagbesteding zorgt voor structuur en invulling van de dag.

Om te voorkomen dat de bewoners door het dichtgaan van de dagbesteding zich zouden vervelen heeft Den Hartog samen met zijn collega’s binnen 24 uur een zinvolle dagbesteding op de woonlocatie van de bewoners van de Cranenburgsestraat gerealiseerd. Den Hartog is naast zijn werk ook kunstenaar. De materialen die hij opgeslagen had staan, heeft hij meegenomen naar zijn werk. De eerste dagen bestonden de activiteiten uit ansichtkaarten knutselen en het maken van enorm grote schilderijen. Ondertussen is ook een modeproject opgestart, een moestuin aangelegd en worden er kunstwerken gemaakt. Naast schilderijen zijn er ook kunstzinnige mondkapjes gemaakt. Voor iedere bewoner is er een activiteit die aansluit bij zijn persoonlijke voorkeuren. 

Expositie

De kunstwerken die de bewoners maken zijn volgens Den Hartog zo bijzonder dat hij een expositie aan het organiseren is. Ze zijn op zoek naar een expositieruimte in Groesbeek om de kunstwerken tentoon te stellen.

Wil je meer weten over de kunstwerken? Beluister dan het interview hieronder:

 
Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}