Dementerende man uit Kalorama spreekt alleen nog Vietnamees

Dementerende man uit Kalorama spreekt alleen nog Vietnamees

BEEK – Een 84-jarige man heeft een zeer bijzondere manier van dementeren. De man, die tot voor kort nog in de Nijmeegse wijk Dukenburg woonde, spreekt alleen nog maar zijn moedertaal, Vietnamees. Verzorgingstehuis Kalorama in Beek is op zoek naar een vrijwilliger die de Vietnamese taal beheerst en de man wil bijstaan.

Ongeveer 40 jaar geleden kwam de man naar Nederland. Hij was journalist en kwam uit het noorden van Vietnam. "We weten niet of hij een vluchteling was of dat hij hierheen kwam voor werk", zegt Willeke Nielen. De activiteitenbegeleidster treft de Vietnamese man regelmatig. "Hij zit hier nu ongeveer een maand en voor ons is communiceren, hoe vaak we het ook doen, erg lastig."

Tekst gaat verder onder de video.

Chris Driessen verzorgt vaker oudere mensen, en zo ook de Vietnamese man. "Soms komt er een Engels woordje uit en heel soms Nederlands. Verder spreekt hij vooral zijn moedertaal", aldus Driessen.

Oplossing

Het Kalorama hoopt zo snel mogelijk een persoon te vinden die de verwarde man kan bijstaan. "Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die zijn moedertaal beheerst en daarmee niet alleen ons maar ook vooral de man kan helpen",  aldus Nielen.

Ben of ken jij iemand die Vietnamees spreekt, en wil je deze man graag helpen? Stuur dan een mailtje naar redactie@rn7.nl, en wij brengen je in contact met Kalorama.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}