Dodenherdenking in zes kernen Berg en Dal

Dodenherdenking in zes kernen Berg en Dal

BERG EN DAL – In de zes grotere kernen van Berg en Dal vinden op zaterdag 4 mei herdenkingsplechtigheden plaats in het kader van de dodenherdenking.

Groesbeek en Millingen

In Groesbeek is er vanaf 19.00 uur een stille tocht vanuit het gemeentehuis naar de Canadese Erebegraafplaats, waar een herdenkingsplechtigheid wordt gehouden.

In Millingen aan de Rijn begint om 19.00 uur een dienst in de Sint Antonius van Paduakerk. Na afloop is er een stille tocht naar het oorlogsmonument in Millingen, waar een herdenkingsplechtigheid zal plaatsvinden.

Leuth en Beek

In het Kulturhus in Leuth is vanaf 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst. Daarna volgt een stille tocht naar het Kerkplein, waar ook een herdenkingsceremonie wordt gehouden met kranslegging.

De herdenking in Beek begint om 19.00 uur met een oecumenische kerkdienst in de H. Bartholomaeuskerk. Na afloop gaat Schutterij B.U.B. voorop in de gezamenlijke tocht naar het monument aan de Verbindingsweg.

Ooij en Berg en Dal

In Ooij is er om 19.00 uur een herdenkingsdienst in de H. Hubertuskerk. Daarna is er een korte plechtigheid bij het oorlogsmonument.

In Berg en Dal wordt de herdenking gehouden bij het monument de Naald, aan de Clarenbeekseweg. Deze herdenking begint om 18:30 uur.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}