Eerste rookvrije speelplekken openen in Berg en Dal

Eerste rookvrije speelplekken openen in Berg en Dal

BERG EN DAL – In de gemeente Berg en Dal worden deze week de eerste twee rookvrije speelplekken officieel geopend. Dat wordt meteen ook het startsein voor de campagne ‘Rookvrije generatie’.

Vanaf 1 augustus 2020 is een rookvrij schoolterrein verplicht. Scholen zijn daarnaast ook verplicht om te laten zien dat hun terrein rookvrij is.

De wethouders Irma van de Scheur en Sylvia Fleuren openen op woensdag 3 juli een rookvrije speelplek aan de Kievitstraat in Beek, en twee dagen later bij de Rollebol in Leuth.

Adviezen en promotie

Berg en Dal zegt het belangrijk te vinden dat kinderen gezond opgroeien en daarom wordt er ingezet op een rookvrije generatie. Dat gebeurt onder meer door speelplekken rookvrij te maken. Ook worden bijvoorbeeld sportverenigingen en scholen gestimuleerd om rookvrij te worden. Dit doet de gemeente door middel van adviezen en promotiematerialen.

De gemeente wil graag samen met scholen en sportverenigingen een gezamenlijke boodschap uitstralen onder het motto: ‘Op weg naar een rookvrije generatie’. Scholen en sportclubs krijgen daarom van de gemeente een tegemoetkoming in de kosten voor promotiematerialen.

‘Rookvrije Generatie’

Tijdens de opening van de rookvrij speelplekken onthullen de twee wethouders borden van ‘Rookvrije Generatie’. De borden zijn een waarschuwing dat de speelplekken in Leuth en Beek rookvrij zijn. Bij de opening worden ook nieuwe speeltoestellen voor de jeugd onthuld.

De afgelopen periode mochten kinderen uit Leuth en Beek stemmen voor de nieuwe inrichting van hun speelplek. De gemeente vroeg hiervoor aan een aantal leveranciers om een nieuwe speelplek te ontwerpen. De winnende ontwerpen zijn inmiddels geplaatst en worden te samen met de Rookvrije Generatie borden onthuld.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}