Einde flexibele schooltijden: "Geen gevolgen voor project Berg en Dal"

Einde flexibele schooltijden: "Geen gevolgen voor project Berg en Dal"

Het Ministerie van Onderwijs heeft besloten dat er gestopt gaat worden met de flexibele schooltijden.REGIO –  In Berg en Dal was er ook het plan dat er een school zou komen met flexibele schooltijden, maar door de nieuwe ontwikkelingen hopen ze dat dit niet nog langer uitgesteld gaat worden.

Flexibel onderwijs

"Voor kinderen is het belangrijk dat er met structuur gewerkt wordt, maar dat is ook te bieden via de flexibele schooltijden," zegt Michelle Veugelers, initiatiefnemer van De Nieuwe School, het project uit Berg en Dal. "In de zomervakantie verliezen kinderen vaak veel interesse in het leren, doordat ze zes weken vakantie hebben. Door deze flexibele schooltijden zou dat niet zo hoeven zijn, omdat het handig is dat je dan de vakanties kan verdelen over het hele jaar," aldus Veugelers. "Ook is het flexibel onderwijs een plus omdat kinderen zich breder kunnen ontwikkelen, aangezien ze zelf inspraak hebben."

Het besluit

Het besluit van het Ministerie van Onderwijs staat vast, maar "er is nog tijd om het Ministerie het belang van het flexibele onderwijs in te laten zien." De school heeft de opening gepland voor 2020 en volgens de huidige verwachtingen zou dat ook moeten lukken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}