Fietspad spoorkuil Groesbeek begin december twee dagen afgesloten

Fietspad spoorkuil Groesbeek begin december twee dagen afgesloten

GROESBEEK – Het fietspad in de spoorkuil in Groesbeek is op dinsdag 3 en woensdag 4 december afgesloten tussen het spoorbruggetje en de Biesseltsebaan. Tussen deze twee punten wordt de noordelijke helling vrijgemaakt van begroeiing. Met name de Amerikaanse vogelkers en de Amerikaanse eik overwoekeren de helling.

Deze explosieve groei is volgens de gemeente Berg en Dal onwenselijk, omdat dit een belangrijk leefgebied is van de 400 zandhagedissen en een enkele hazelworm. Deze beestjes kunnen niet (over)leven in een dicht begroeid gebied.

Omleidingsroute via schelpenpaadje

Het fietspad blijft open gedurende het grootste deel van de werkzaamheden. Wel kunnen werkvoertuigen de doorgang iets hinderen. Op 3 en 4 december sluit de gemeente Berg en Dal het fietspad volledig af. Dan wordt het hout versnipperd en blokkeert het materieel het fietspad. Er is dan een aangegeven omleidingsroute via het schelpenpaadje. Ook kunnen fietsers gebruikmaken van de Heumensebaan-Rijlaan.

Schietbaan

De gemeente pakt volgend jaar ook de bebossing langs het fietspad tussen de Schietbaan en het spoorbruggetje aan, met name om de sociale veiligheid te verbeteren. De gemeente is
sinds dit jaar eigenaar van het spoortracé geworden en zal, samen met Staatsbosbeheer, het gebied gaan beheren. Het is de bedoeling dat de spoorkuil een heidegebied wordt dat aantrekkelijk is voor fietsers en dieren. Het spoorbruggetje wordt in het voorjaar gerestaureerd.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}