Gemeente Berg en Dal schorst vergunning De Linde voor twee weken

Gemeente Berg en Dal schorst vergunning De Linde voor twee weken

NIJMEGEN – De gemeente Berg en Dal zal de vergunning van uitgaansgelegenheid De Linde in Groesbeek voor twee weken intrekken. Er zou opnieuw alcohol zijn geserveerd aan minderjarigen. In maart en juli zal het cafe-restaurant een week lang zijn deuren moeten sluiten.

Volgens de gemeente is het de derde keer dat De Linde binnen een termijn van drie jaar alcohol verstrekt aan jongeren onder de 18 jaar.

Schorsing

Bij voorgaande incidenten ontving De Linde slechts een boete, maar volgens de Drank- en horecawet moeten gemeenten nu de vergunning voor een periode van twee weken schorsen. De gemeente laat weten dat zij samen met De Linde afspraken gaan maken om te kijken hoe De Linde dit soort situaties in de toekomst kan voorkomen. "Ik vind het belangrijk dat jongeren ook in het eigen dorp uit kunnen gaan. Ik ben daarom blij dat De Linde en de gemeente samen optrekken zodat ouders hun kinderen met een gerust hart kunnen laten uitgaan", aldus Burgemeester Slinkman.

Frans Derks, een van de eigenaren van De Linde, bevestigt de schorsing. "De gemeente stuurt controle en dan kan het wel eens gebeuren dat er iets fout gaat", aldus Derks. Veel meer wil Derks niet kwijt over de kwestie, maar hij laat wel weten dat er al enkele gesprekken tussen De Linde en de gemeente hebben plaatsgevonden. "Dat zijn goede gesprekken geweest".

Handhaving

Het is de taak van de gemeenten om toe te zien toezien op de handhaving van de Drank- en horecawet. De alcoholcontroles in de regio worden uitgevoerd door regionale toezichthouders.

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}