College wil haalbaarheid verhuizing De Mallemolen naar centrum Groesbeek onderzoeken

College wil haalbaarheid verhuizing De Mallemolen naar centrum Groesbeek onderzoeken

BERG EN DAL – Het college van de gemeente Berg en Dal wil de mogelijkheid peilen om sociaal-cultureel centrum De Mallemolen naar het centrum van Groesbeek te verplaatsen. De huidige vestiging van De Mallemolen moet op de schop genomen worden vanwege een gebrek aan duurzaamheidsmaatregelen, en bureau DTNP constateert dat het centrum een sociaal-culturele instantie goed kan gebruiken. Wethouder Sylvia Fleuren ziet hier een mogelijkheid in.

Herinrichtingsplannen

“Dit is een mooie kans om een compleet centrum neer te zetten waar iedere inwoner, ondernemer en bezoeker nog decennia profijt van heeft,” aldus Fleuren. Ze benadrukt dat nu de laatste kans is omdat het herinrichtingsplan van het centrum binnenkort afgerond wordt. In deze laatste fase wordt het Marktplein heringericht en het Scapino-pand (voormalig HEMA) platgegooid. Er ligt een plan om het pand door een nieuw winkelgebouw te vervangen, in combinatie met 24 appartementen.

Overleg en betrokkenheid

De betrokken partijen hebben hun eerste bespreking al achter de rug. Aanwezig waren de uitbater, een vertegenwoordiging van de Groesbeekse Ondernermers Vereniging (GOV) en de Business Investerings Zone (BIZ) van het winkelgebied in Groesbeek. De gemeente Berg en Dal wil met alle gebruikers van de Mallemolen en het winkelcentrum in gesprek. Het meent dat de gebruikers van de Mallemolen inspraak bij de nieuwbouw krijgen, waardoor het pand naar hun wens ingericht kan worden. Initieel had de eigenaar deze mogelijkheid niet.

Op 14 maart besluit de gemeenteraad of dit haalbaarheidsonderzoek gerealiseerd wordt. Ook pleit de gemeente om dit jaar de verkeerssituatie in het centrum te onderzoeken, zodat het deze informatie in het inrichtingsplan van het plein mee kan nemen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}