Grootste kerststal Europa blijft in Museumpark Orientalis

Grootste kerststal Europa blijft in Museumpark Orientalis

HEILIG LANDSTICHTING – De grootste kerststal van Europa blijft naar alle waarschijnlijkheid in Museumpark Orientalis. De stal past uitstekend bij de visie van het museum en wordt onderdeel van de semipermanente expositie, zo heeft een woordvoerster van Orientalis vrijdag bekendgemaakt.

De twee eigenaren van de kerststal, Roel den Dulk en Fred van der Zwet, hebben met het museum een principe-akkoord bereikt. Volgens de woordvoerster valt komende week hierover het definitieve besluit, maar zij verwacht dat alles gewoon rondkomt.

Om de kerststal aan te kopen is Orientalis medio december begonnen met een actie voor crowdfunding. Daarvoor zijn ook bedrijven, fondsen en overheden benaderd. Alles opgeteld hoopt Orientalis uit te komen op een bedrag van zo’n 25.000 euro.

Tekst gaat verder onder de video.

Laatste keer

In december hebben beide eigenaren de kerststal voor de laatste keer opgebouwd. Het was één van de hoogtepunten tijdens het Feest van Licht, het jaarlijkse lichtjesfestijn in Orientalis.

De enorme kerststal staat uitgestald op een vloeroppervlakte van 100 vierkante meter en telt meer dan 1800 figuren. Het opbouwen – en later weer inpakken – van de kerststal is een gigantische klus en de twee eigenaren laten weten dat het voor hen na 20 jaar wel welletjes is.

Bezoekersrecord

Het Feest van Licht, dat zondag 6 januari wordt afgesloten, was voor Museumpark Orientalis dit jaar een enorm succes. Bijna 33.000 mensen bezochten het festijn en dat was een nieuw record.

Vooruitlopend op de definitieve aankoop is de afspraak gemaakt dat de kerststal nog tot 1 maart in de weekeinden te bewonderen zal zijn. Daarna gaat Orientalis bekijken op welke manier de grootste kerststal van Europa in de toekomst het best in het museumpark tot zijn recht komt.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}