Heilig Landstichting meest inbraak-gevoelige plaats

Heilig Landstichting meest inbraak-gevoelige plaats

Tussen 2012 en 2018 is er 58 keer ingebroken in de Heilig Landstichting, hiermee is het de meest HEILIG LANDSTICHTING – inbraakgevoelige plaats in de regio Nijmegen. Dit blijkt uit cijfers van de politie, verwerkt door RTL Nieuws.

In totaal staan er 326 huizen in de Heilig Landstichting. Doordat er zo vaak is ingebroken in de afgelopen 6 jaar ligt het inbraakrisico 217 procent boven het landelijk gemiddelde. De Heilig Landstichting is een dure buurt, huizen kosten er gemiddeld 715.156 euro, aan de rand van Nijmegen, wat kan verklaren waarom er zo vaak ingebroken wordt in het buurtschap.

Persingen

Persingen heeft ook een hoog inbraakrisico met 141 procent. Het percentage is niet erg representatief omdat er maar 37 huizen staan in het buurtschap. Hierdoor heeft elke inbraak, er zijn er 5 geweest in de laatste 6 jaar, een groot effect op het percentage.

Laag risico

Als je in de hoek Leuth - Kekerdom - Millingen aan de Rijn woont zijn extra beveiligingsmaatregelen overbodig. In de dorpen is het inbraakrisico respectievelijk 49, 42 en 63 procent lager dan het landelijk gemiddelde. Over de afgelopen 6 jaar vonden er in totaal 84 inbraken plaats, ondanks dat de drie dorpen samen 3643 huizen tellen.

Gemeenten

Als men kijkt naar de gemeentes is Druten het minst inbraakgevoelig. De gemeente ligt 20 procent onder het landelijk niveau en is daarmee het ‘veiligst’ van alle gemeenten in de regio. Bijna alle kernen van de gemeente Druten zijn minder inbraakgevoelig dan het landelijk gemiddelde, met uitzondering van Puiflijk.

 

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}