Informatieavond gezamenlijke aanpak wateroverlast Breedeweg

Informatieavond gezamenlijke aanpak wateroverlast Breedeweg

BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal en Waterschap Rivierenland gaan samen met inwoners wateroverlast aanpakken. Zij beginnen in het kerkdorp Breedeweg, andere overlastlocaties tussen Millingen en Groesbeek volgen daarna. Er is op maandag 27 mei een informatieavond belegd in Zalencentrum De Sleutel.

Inwoners van Breedeweg kunnen hier dan van 19.30 tot 21.00 uur terecht voor vragen en oplossingen rond mogelijke wateroverlast in hun omgeving.

Tafelgesprekken

Wethouder Sylvia Fleuren opent de avond, waarna een inhoudelijke toelichting volgt door Maaike Klomp, rioolbeheerder van de gemeente Berg en Dal en tafelgesprekken met de aanwezige inwoners.

Aan tafels wordt met hen gesproken over mogelijke maatregelen en wat bewoners zelf kunnen doen om wateroverlast aan te pakken. Wat zijn hun ideeën en wat hebben ze nodig om die uit te voeren?

Wateroverlast verminderen

Extreme regenval zorgt voor wateroverlast op verschillende locaties binnen de gemeente Berg en Dal. Wateroverlast helemaal voorkomen kan niet, verminderen kan wel. De gemeente en Waterschap Rivierenland gaan de komende periode samen met inwoners de strijd tegen het water opvoeren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}