Beek wordt geïnformeerd over veranderende buslijnen

Beek wordt geïnformeerd over veranderende buslijnen

BEEK – Provincie Gelderland en gemeente Berg en Dal verzorgen op 12 november een inloopavond over het openbaar vervoer rond Beek. De bussen van Breng en NIAG gaan vanaf 9 december anders rijden. Zo wordt lijn 57 opgeheven en lijn 58 rijdt om het dorp heen.

Belangstellenden kunnen op maandagavond 12 november tussen 19.30 en 21.00 uur gewoon binnenlopen in Hotel de Musschenberg aan de Rijksstraatweg in Beek.

Dienstregeling 2019

Op 9 december gaat de nieuwe ov-dienstregeling voor 2019 in. Vanaf die dag zullen de bussen tussen Nijmegen en Kranenburg – Kleef niet meer door, maar om Beek heen rijden. Langs de N325 komen nieuwe bushalten bij het kruispunt met de Verbindingsweg en bij het tunneltje naar de Alde Wetering. Bij deze twee haltes kan er vaker dan nu worden opgestapt op de sneller rijdende buslijn 58, die bovendien ook door zal rijden naar Nijmegen Heijendaal. Tijdens de informatieavond toont de provincie hoe deze beide bushalten er uit komen te zien.

Alternatieven

Van de routewijziging zouden per saldo meer reizigers profijt hebben dan nadeel. Voor een deel van de reizigers van en naar Beek zijn de nieuwe bushalten wellicht niet bruikbaar. Provincie en gemeente gaan tijdens de informatieavond met belangstellenden in gesprek over hun specifieke situatie en welke alternatieven er zijn. Door Beek-west rijden ook nog buslijnen richting Ooijpolder en Millingen. Er zijn verder nog een buurtbus van lijn 162 en aanvullend vervoer van Avan in het dorp te vinden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}