Inzamelactie Lionsclub voor pakken koffie regionale voedselbanken

Inzamelactie Lionsclub voor pakken koffie regionale voedselbanken

REGIO – De Lionsclub Nijmegen Brabantse poort houdt in december weer de bekende inzamelactie van DE (Douwe Egberts) koffiepunten. De voedselbanken in Nijmegen, Groesbeek en het land van Cuijk krijgen dankzij de actie weer vele pakken koffie.

In het kader van de actie staan er vanaf 1 december inzameldozen bij de meeste grote supermarkten in de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal en Cuijk.

Oud geld voor oogoperaties

Dit jaar kan men voor het eerst ook oud geld in de dozen deponeren, bijvoorbeeld van een verre vakantie, dat men toch niet meer gebruikt. Voor iedere 50 euro aan waarde kunnen in de Derde Wereld drie oogoperaties worden uitgevoerd.

Zo kan bijvoorbeeld een blinde die lijdt aan staar worden geopereerd, waarna hij weer normaal kan zien. Bijna iedere Nederlander heeft oud of vreemd geld in huis liggen waar niets mee wordt gedaan. Dankzij deze actie is er nu een bestemming voor.

Inzamelingsactie al voor de achtste keer

Sinds 2012 organiseren Lionsclubs jaarlijks een landelijke inzamelingsactie van DE-waardepunten. Die waardepunten worden door Douwe Egberts omgewisseld tegen pakken koffie voor de voedselbanken. Bovendien verhoogt het bedrijf alle donaties met 15 procent. Bij de vorige acties werden in totaal 160.000.000 waardepunten ingezameld, wat landelijk goed was voor 330.000 pakken koffie.

Mensen kunnen de waardepunten en het oude geld in een envelop doen met hun naam er op, en die in de inzameldozen doen. De organisatoren verloten uit de inzenders een Bering-horloge.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}