Karakteristieke lindebomen Groesbeek vervangen vanwege leeftijd

Karakteristieke lindebomen Groesbeek vervangen vanwege leeftijd

GROESBEEK – Waar er tot 4 december nog volwassen lindebomen stonden in Groesbeek, staan nu jonkies die nog aardig wat jaren moeten groeien. De linden langs de Molenweg zijn omgezaagd omdat er rotte en scheefgroeiende bomen tussen zaten, en zijn vervangen door nieuwe exemplaren.

Aan de entree van Groesbeek langs de Nieuweweg en Molenweg en de Cranenburgsestraat staan ongeveer 250 lindebomen. Omdat deze een leeftijd bereikt hebben waarop er een gevaar op omvallen ontstaat worden deze verwijderd en vervangen.

Tekst gaat verder onder de video.

Entree

De bomen vormen een belangrijk deel van de route waarover men het dorp inrijdt. Omdat de linden verbonden zijn met de entree van het dorp, worden de bomen gefaseerd vervangen. Dit zijn op dit moment dertig aan de nieuweweg en molenweg en nog eens dertig aan de cranenburgsestraat. Uiteindelijk moeten in de komende 20 jaar alle 250 bomen zijn vervangen, waarbij er elke drie jaar geïnventariseerd wordt welke bomen te oud zijn. 

Stremming

Tijdens het verwijderen van de bomen en het plaatsen van de nieuwe was er nauwelijks stremming van het verkeer. Verkeersregelaars maanden automobilisten rond de vrachtwagen waarop de stammen werden gelost, zonder groot oponthoud.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}