Koninklijke lintjes voor zes inwoners Berg en Dal

Koninklijke lintjes voor zes inwoners Berg en Dal

BERG EN DAL – Liefst zes inwoners van de gemeente Berg en Dal zijn tijdens de lintjesregen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 april reikte burgemeester Mark Slinkman de onderscheidingen uit.

De uitreiking aan vijf inwoners vond vrijdag plaats in de raadszaal van het gemeentehuis, terwijl voor Willy Hol op zaterdag een speciale bijeenkomst stond gepland op het Oranjeplein in Millingen aan de Rijn.

Bij de binnenkomst van het Juliana Bicycle Team op het Oranjeplein kreeg Willy Hol zaterdag zijn lintje uitgereikt. Hij ontving deze onderscheiding, omdat hij vanaf 1969 zeer actief is geweest bij kunstrijwielvereniging Juliana. Tegenwoordig dient hij als adviseur bij jeugdbeleid en -ontwikkeling. Willy Hol is ook actief betrokken bij carnavalsvereniging de Deurdouwers en als voorzitter van zangvereniging Vivace.

BD1

Nog één andere Millingenaar kreeg het eerbewijs uitgereikt. Erik Hell is al bijna dertig jaar bijzonder actief voor de lokale omroep. Eerst voor WFM, terwijl hij ook medeoprichter van BD1 is. Ook de Beekse Geertje den Hartog werd beloond voor haar vrijwilligerswerk. Sinds 2001 bij Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC), terwijl ze al meer dan tien jaar werk verricht voor de zonnetrein van de Stichting Van Steen en Natuur te Ooij.

Drie inwoners van Groesbeek werden vrijdag tot Lid in de Orde van Oranje Nassau benoemd in het gemeentehuis. Arnold de Bruin werd geëerd voor zijn vrijwilligerswerk bij carnavalsvereniging De Soppers, toneelvereniging D’n Zuuten Ienval én bij het cultureel centrum in Malden.

Hersenletsel.nl

Jet Jacobs kreeg de onderscheiding, omdat zij sinds 1970 als gastouder werkt voor een bewoonster van de Groesbeekse Tehuizen. Ze is medeoprichtster van patiëntenvereniging Hersenletsel.nl, terwijl Jet Jacobs vanaf 2005 vrijwilligster is bij stichting De Waalboog in Nijmegen. Dinie van Kesteren werd beloond voor haar verdiensten bij voetbalvereniging Achilles’29, waar ze al bijna veertig jaar werkzaam is. Ze is sinds 2005 ook voorzitster van de Groesbeekse Katholieke Vrouwenorganisatie Bredeweg. Bovendien is de Groesbeekse sinds 2012 vrijwilligster bij de Voedselbank.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}