Koninklijke onderscheiding Rob de Jong voor verdiensten Pluryn

Koninklijke onderscheiding Rob de Jong voor verdiensten Pluryn

NIJMEGEN/GROESBEEK – Rob de Jong ontving donderdagmiddag de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding wegens zijn verdiensten en werkzaamheden voor Pluryn uit handen van locoburgemeester Tiemens van Nijmegen.

De 65-jarige De Jong stond aan de basis van het huidige Pluryn, dat uitgroeide van een lokale en regionale zorgaanbieder tot een landelijke speler binnen de jeugdzorg en gehandicaptenzorg.

Ontschotten zorg

Rob de Jong toonde zich een groot pleitbezorger van het ontschotten van verschillende financieringsvormen van zorg. Onder zijn leiding ontwikkelde Pluryn zich tot een stabiele, innovatieve en toonaangevende zorgorganisatie die de cliënt altijd centraal stelt.

De Jong was initiatiefnemer van BliXem in Nijmegen, de eerste maatschappelijke onderneming van Nederland. Hij schaarde zich achter maatschappelijke initiatieven zoals Equipe Mont Ventoux en de Special Olympics en zag in dat naast zorg ook het onderwijs belangrijk is om mensen voor te bereiden op een zelfstandige toekomst.

Bestuursfuncties

Hij heeft de afgelopen jaren ook diverse bestuursfuncties bekleed op het gebied van cultuur, sponsoring en fondsenwerving, zorg, serviceclubs, alsook een tweetal commissariaten. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens zijn afscheidssymposium, voor zijn pensionering, bij Gardo aan de Nijmeegsebaan in Groesbeek.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}