Kranslegging Canadese begraafplaats wegens storm in kerk Groesbeek

Kranslegging Canadese begraafplaats wegens storm in kerk Groesbeek

BERG EN DAL – Vanwege de zware storm zal deze zondag de geplande kranslegging op de Canadese begraafplaats verhuizen naar de Historische Kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek.

Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal spreekt de aanwezigen in de kerk toe om 12.00 uur tijdens de herdenking van 75 jaar Operation Veritable.

Ook wethouder Noël Vergunst van Nijmegen is aanwezig bij de herdenkingsceremonie ’75 jaar Operatie Veritable’, ‘Vrijheid en Waarachtigheid’, georganiseerd door de Stichting Groesbeek Airborne Vrienden in de Historische Kerk.

Tekst gaat verder na de foto:

Foto: gemeente Nijmegen

Free Future week

Burgemeester Bruls verwelkomt zondag de aanwezigen bij de afsluiting van de Free Future week. Hij gaat met Emma Wortelboer in gesprek over de afgelopen Free Future Week en welke invloed de resultaten hiervan gaan hebben op de toekomst. De burgemeesters van Arnhem en Wageningen zijn hier ook aanwezig. Vanwege het hoge water en de verwachte storm is het evenement verhuisd van het eiland Veur-Lent naar de Honig in Nijmegen-West.

Operation Veritable

Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat het Rijnland-offensief van start ging: de grootscheepse aanval van de geallieerden op het Rijnland vanuit het Nederlands-Duitse grensgebied. Bij de start van de Operatie Veritable op 8 februari 1945 hadden zich bijna een half miljoen geallieerde millitairen in stad en omgeving verzameld.

Lees ook:

75 JAAR VRIJHEID IN JONGERENPROGRAMMA FREE FUTURE

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}