Kroegjesroute door Berg en Dal als alternatieve 4Daagse

Kroegjesroute door Berg en Dal als alternatieve 4Daagse

BERG EN DAL – Als alternatieve 4Daagse kan er deze week toch vier dagen worden gewandeld: ruim 160 km langs negen bijzondere ‘kroegjes’ in de gemeente Berg en Dal. Die strekt zich uit van Millingen naar Groesbeek, hoog en laag.

De horecazaken in de gemeente hebben samen met de Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal (STER) het mooie wandelgebied aan de oostflank van Nijmegen met elkaar verbonden door wandelroutes.

Doel is daarbij de wandelgasten zowel de mooiste natuur van de regio te laten ervaren als de meest bijzondere horeca te laten beleven.

Routes in app en op papier

De gratis wandelroutes zijn gebaseerd op en gecombineerd met bestaande routes van de Berg en Dalse Kroegjesroute. De GPX routes voor gebruik op smartphone zijn te downloaden van de website bergendalsekroegjesroute.nl. Verder zijn de routes digitaal beschikbaar op de gratis iZi Travel app, maar ook gratis op papier te verkrijgen.

De deelnemende bedrijven zijn Hotel Cafe Oortjeshekken, Hotel Credible, Restaurant De Thornsche Molen, De Waard van Kekerdom, Hotel ’t Spijker, Restaurant De Duivelsberg, Hotel Restaurant De Wolfsberg, Restaurant De Diepen en Herberg ’t Zwaantje.

Beluister hieronder een interview met mede-organisator van de tocht Johannes van den Bent (van De Duivelsberg). Tekst gaat daaronder verder.

Wandelgemeente van het jaar 2020

Berg en Dal is wandelgemeente van het jaar 2020. Hier lopen verschillende (inter-)nationaal befaamde wandelroutes, waaronder het Pieterpad, Walk of Wisdom en de N70 natuurroute. Het gebied kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan landschappen, van uitgestrekte polders en rivieren tot pittige heuvels en glooiende wijnbouwgebieden.

Foto: Gemeente Berg en Dal

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}