Landschapswandelparade viert jubileum N70 route

Landschapswandelparade viert jubileum N70 route

BERG EN DAL – In het jaar dat gemeente Berg en Dal is gekozen tot wandelgemeente van het jaar 2020 viert de bekende N70 route zijn 50e verjaardag. Over de route is een boek geschreven dat gepresenteerd wordt tijdens de Landschapswandelparade op 4 oktober.
Excursies, wandelingen, speurtochten, workshops... Tijdens de Landschapswandelparade op zondag 4 oktober is er keuze uit 22 activiteiten. Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar geen podiumprogramma en deelnemers moeten reserveren. Elke activiteit heeft een maximaal aantal deelnemers. 
De activiteiten vinden onder andere plaats op en rond het landgoed de Holthurnsche Hof. Dat biedt voldoende ruimte om afstand te houden en het festival ook in coronatijd te organiseren.  

Tijdens de wandelingen gaan de deelnemers op pad met begeleiders. Zo kun je bijvoorbeeld op stap met de boswachter. Er is een natuurexcursie over vlechtheggen, houtwallen en holle wegen. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook wandelingen waarbij de meeste aandacht uit gaat naar de geschiedenis en er bijvoorbeeld gekeken wordt naar overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. Dit sluit aan bij de herdenking van 75 jaar bevrijding. Voor kinderen is er een fotospeurtocht gemaakt. 

Foto: Rosanne de Boer


De bekende N70 wandelroute bestaat dit jaar 50 jaar. De bedenkers maakten de route in 1970, als eerbetoon aan het Jaar van de Natuurbescherming. De 16 kilometer lange route voert over acht bergen waaronder de Boterberg, Sterrenberg en Duivelsberg. Op 4 oktober leiden IVN-natuurgidsen je om 10.00 en 11.00 uur vanaf De Bastei over delen van de route naar het buitenfestival.

De Ubbergse ecoloog Arno van der Kruis schreef een boek over de route: N70 - Een iconische wandelroute over de Nijmeegse heuvelrug. Op de Landschapswandelparade wordt het officieel gepresenteerd. Journalist Caspar Janssen, bekend van Caspar Loopt, mag het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}