Nieuwe arbeidsovereenkomst voor pannenkoekenbakkers Berg en Dal

Nieuwe arbeidsovereenkomst voor pannenkoekenbakkers Berg en Dal

BERG EN DAL – Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg en FNV Horeca hebben een cao-overeenkomst bereikt. De tot en met 2019 lopende overeenkomst bevat onder meer een 4-daagsewerkweek en geboorteverlof voor partners. Ook heeft het pannenkoekenhuis de erkenning Goed Werkgever 2018 ontvangen.

Afspraken

De belangrijkste afspraken in de cao zijn: een hoger loon voor vakervaren werknemers (tot 2% ten opzichte van de cao horeca), een hoger startsalaris voor nieuwe werknemers (7,5% voor de laagste functiegroep en 17,5% voor de hoogste) en een hoger loon voor mensen in opleiding bij het restaurant. Halverwege 2019 ontvangen alle werknemers een loonstijging van 1%.

"Iets extra's"

Johannes van de Bent, eigenaar van het restaurant, wilde iets extra’s doen voor de werknemers die regelmatig erg hard moeten werken: “Wij vragen af en toe best veel van onze medewerkers, het kan erg druk zijn, dus ik wilde iets extra's voor hen doen.” Over waarom hij dat wilde doen: “Ik kan het niet alleen. Op sommige dagen werken we met bijna 30 mensen. Ik wil laten zien dat iedereen vreselijk belangrijk is.” En druk kan het zijn. Op mooie herfstdagen wil er nog wel eens een rij tot aan de parkeerplaats zijn met gasten die een ‘koek’ willen komen eten.

Partnerverlof

Naast de hogere lonen kunnen werknemers ook op betaald verlof wanneer de partner een kind krijgt. Ook worden vanaf nu werknemers met een vakdiploma of meer dan 1.000 uur aan werkervaring bij De Duivelsberg beschouwd als ‘vakervaren.’ Hierdoor hebben zij sneller recht op een hoger loon.

Van de Bent is zelf onderhandelaar geweest voor Koninklijke Horeca Nederland, 11 jaar om precies te zijn, en heeft in zijn tijd meerdere cao-onderhandelingen gevoerd. Deze ervaring kwam dus van pas tijdens de onderhandelingen over de gesloten overeenkomst.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}