Montessori College Groesbeek wekt eigen stroom op

Montessori College Groesbeek wekt eigen stroom op

GROESBEEK – Het Montessori College in Groesbeek gaat vanaf maandagmiddag van start met verduurzaming van de school. Op het dak liggen 418 zonnepanelen en in het gebouw is de verlichting vervangen door ledverlichting.

Op deze manier bespaart de school niet alleen energie, maar wordt die ook zelf opgewekt. Verduurzamingspartner Slim Opgewekt Scholen heeft zorggedragen voor het technische gedeelte. Zij zorgt in het nieuwe schooljaar ook voor een educatief bewustmakingsprogramma op de school.

Feestelijke start

Maandag 3 juni viert het Montessori College deze eerste duurzame stappen feestelijk in bijzijn van burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal: “Het duurzame mes snijdt maar liefst aan drie kanten bij het Montessori College: energie besparen, zelf duurzame energie opwekken én de leerlingen hierbij betrekken. Dit helpt bovendien om onze gemeente verder te verduurzamen,” zegt Slinkman enthousiast.

Berni Drop, rector/bestuurder van het Montessori College Nijmegen-Groesbeek meent dat op deze manier leerlingen zich duurzaamheid eigen maken en zo zelf leren hoe ze duurzamere keuzes kunnen maken.

Besparing

Met de technische maatregelen bespaart het Montessori College elk jaar bijna 70.000 kg CO2. Als deze CO2-uitstoot op een andere wijze gecompenseerd zou worden zonder te verduurzamen, moesten er bijvoorbeeld 3.460 volwassen eiken worden geplant. Dat zijn genoeg bomen om 12 voetbalvelden mee te vullen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}