Muzikale speelfilm met doofblinde acteurs Kalorama

Muzikale speelfilm met doofblinde acteurs Kalorama

BEEK – Toneel Mooi Uitzicht van Kalorama in Beek komt in dit coronajaar met een speelfilm. De eerder geplande theatervoorstelling 'Camping Kleurrijk’ wordt daartoe vertaald naar het medium film. Toneel Mooi Uitzicht is een onderdeel van Kalorama Centrum voor doofblinden.

Dit jaar zou de tiende grote theatervoorstelling van het Beekse toneelgezelschap op 11 juni in première zijn gegaan, als corona geen roet in het eten had gegooid. De groep kon en mocht namelijk geen publiek uitnodigen op Kalorama, daarom ging het niet door. De oplossing is nu gevonden in een filmregistratie van het stuk. Er werd na de zomervakantie al geëxperimenteerd met een combinatie van live theaterscènes en filmbeelden.

Tekst gaat verder onder de foto:

Foto: Google Maps

Toneel Mooi Uitzicht

Toneel Mooi Uitzicht is een onderdeel van Kalorama Centrum voor doofblinden. Alle acteurs hebben moeite met horen en/of zien. Er is een grote groep spelers, begeleiders, een band, een decorgroep, catering én grimeurs. Deze theatergroep gaat niet uit van beperkingen, maar werkt vanuit talent van iedereen. Door samen te werken, worden met elkaar de spannendste verhalen gemaakt en gespeeld.

Bestellen

De Film is te bestellen vanaf 15 november, door een mailtje te sturen naar secretariaat@kalorama.nl. Daarin kunnen kopers hun adres doorgeven, waarna ze een bevestiging en het rekeningnummer ontvangen. Daarop wordt € 7,50 gestort voor de verzending van de DVD. Volgens de organisatoren worden de films vanaf 9 december per post verstuurd.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}