Nationaal Bevrijdingsmuseum heet vanaf september Vrijheidsmuseum

Nationaal Bevrijdingsmuseum heet vanaf september Vrijheidsmuseum

GROESBEEK – Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 heet vanaf de opening van de nieuwbouw in september het Vrijheidsmuseum. Dat werd donderdag bekendgemaakt tijdens een feestje vanwege het nieuwe dak van de nieuwbouw dat dinsdag geplaatst werd.

Nieuwe naam

De beslissing voor een nieuwe naam is niet zomaar genomen. "Het past namelijk goed bij de nieuwe internationale verhaallijn voor het museum, dat is; 'Het Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder grenzen.' Er is gekozen voor deze verhaallijn in samenwerking met verschillende Nederlandse en Duitse historici en musea. De uitkomst is een verhaal wat iets verteld over de oorlog, vrijheid, internationale samenwerking en de werkelijkheid rond de vrijheid en democratie," aldus het museum in een persbericht.

Tekst gaat verder onder de video.

Nieuw dak

Op dinsdag 7 mei is het hoogste punt van het nieuwe museumgebouw bereikt. Het nieuwe dak is op die dag geplaatst, in een aantal uur is die dag het dak opgeblazen. Het dak heeft een gelijkenis met een grote parachute, wat een herkenbaar kenmerk is van de bevrijding toendertijd. 

Het nieuwe museum is op zijn hoogste punt bijna 12 meter hoog en wordt in september 2019 geopend voor het publiek.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}