Doofblinden Kalorama krijgen nieuw huis

Doofblinden Kalorama krijgen nieuw huis

BEEK – Kalorama is toe aan nieuwe huisvesting voor haar cliënten. Daarom is maandag het startsein gegeven voor de nieuwbouw. Het project wordt aan de Holleweg in Beek gebouwd. Na een lange periode van voorbereidingen kan de aannemer nu beginnen aan de nieuwbouw voor het centrum van doofblinden. Er worden twee nieuwe gebouwen gebouwd aan de achterzijde van het terrein.

Volgens Fieke van Deutekom, bestuurder van Kalorama, zijn de bewoners erg enthousiast en kunnen zij medio 2021 hier hun intrek in nemen.

Goede voorbereidingen

Kalorama is een organisatie die onderdak en ondersteuning biedt aan mensen die slecht horen of zien. Tijdens de nieuwbouw krijgen de bewoners regelmatig rondleidingen in de nieuwe gebouwen om zo alvast te wennen aan het nieuwe huis. De bewoners zijn er in ieder geval klaar voor. "De bewoners bereiden zich al voor op de aanstaande verhuizing. Er zijn bewoners die al nieuwe meubels hebben gekocht. Veel bewoners komen regelmatig kijken wat er op het bouwterrein gebeurt," aldus Van Deutekom.

Obstakels

Bouwen voor mensen die slecht kunnen horen of zien is niet makkelijk. Er moet met verschillende dingen rekening gehouden worden. “Voor een bewoner die doofblind is, is een praktische indeling van de woning heel belangrijk. We letten op functionaliteit en wat prettig en noodzakelijk is voor onze bewoners. Natuurlijk willen we ook dat het huiselijk en gezellig wordt. Dat is een uitdaging en daarom overleggen we veel met de architecten,” vertelt Els Peters, locatiemanager van het centrum van doofblinden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}