Nieuwe tentoonstelling Afrika Museum is 'de eerste stap naar meer'

Nieuwe tentoonstelling Afrika Museum is 'de eerste stap naar meer'

HEILIG LANDSTICHTING – In het Afrika Museum is een nieuwe tentoonstelling geopend. Op vrijdagavond kunnen geïnteresseerden voor het eerst de tentoonstelling zien over de modernere kant van Afrika. Het is een van de eerste aanpassingen aan het museum dat ambitieuze plannen heeft voor de toekomst.

Directeur Stijn Schoonderwoerd is zeer enthousiast over de nieuwe tentoonstelling: "Het gaat over meer dan alleen oorlog en armoede in Afrika. Wij laten door middel van deze tentoonstelling een continent zien dat bruisend en energiek is, ook met een stukje koloniale geschiedenis. Op die manier proberen wij een ander beeld van Afrika te laten zien."

Tekst gaat verder onder de video.

Verschillende partijen

Het museum heeft samen met verschillende partijen plannen bedacht voor de toekomst. "Wij hebben onder andere met wetenschappers, mensen met een Afrikaanse achtergrond en kunstenaars gepraat over wat er absoluut niet kan ontbreken in ons museum", zegt conservator Annette Schmidt. In deze gesprekken kwamen al snel de thema’s naar voren die nu te zien zijn in het Afrika Museum.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}