Omloop der Zevenheuvelen heeft veel vrijwilligers nodig

Omloop der Zevenheuvelen heeft veel vrijwilligers nodig

GROESBEEK – De Omloop der Zevenheuvelen, die op zondag 7 juli in Berg en Dal wordt gehouden, heeft die dag ruim honderd vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden. Een deel van hen heeft zich al aangemeld om te helpen de wielerwedstrijd en toertocht goed te organiseren.

Toch zoekt de organisatie nog altijd vrijwilligers, zo heeft men vrijdag bekendgemaakt. Er zijn vooral nog mensen nodig op zaterdag voor het uitzetten van de toerroutes, het opbouwen van start- en finishgebied en het wedstrijdparcours.

Mooi aanbod voor alle vrijwilligers

Verder ontbreken er nog vrijwilligers voor het bemannen van de verzorgingsposten van de toertocht, het uitgeven van startbewijzen aan de inschrijftafel en ook nog een aantal verkeersregelaars.

Leonie Baltussen coördineert namens de organisatie de werving en indeling van de medewerkers. Volgens haar ligt er een mooi aanbod voor alle vrijwilligers. Zo is er onder meer een medewerkersbarbecue een week na  de omloop. Veel vrijwilligers die de afgelopen jaren hebben meegeholpen, doen ook dit jaar weer mee.

Village Départ

Het wordt in Berg en Dal alweer de derde editie van de Omloop der   Zevenheuvelen. Bij het start- en finishgebied, het zogeheten Village Départ, is het de gehele zondag gezellig. Er is een nieuw wedstijdparcours van ruim 15 kilometer, met in totaal 230 hoogtemeters per ronde.

Het parcours voor de wielrenners bestaat uit een mix van mooie brede wegen door prachtig landschap en steile klimmetjes tegen de stuwwal, ofwel een unieke wedstrijd voor de Nederlandse wielrenner. De toertocht kent drie verschillende afstanden, namelijk 80, 110 en 140 km.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}