Onderzoek naar maximumsnelheid Zevenheuvelenweg

Onderzoek naar maximumsnelheid Zevenheuvelenweg

BERG EN DAL – De provincie Gelderland gaat mogelijk de maximumsnelheid op de Zevenheuvelenweg tussen Groesbeek en Berg en Dal aanpassen. Daarvoor gaat men onder meer een enquête houden onder de inwoners over de vraag of de maximumsnelheid 60km of 80 km per uur moet zijn. Het gaat daarbij om het weggedeelte waar nu een maximumsnelheid geldt van 80 kilometer per uur.

Wegonderhoud in 2022

In 2022 vindt er onderhoud plaats aan de Zevenheuvelenweg. Volgens de provincie vindt er tot 14 juni een verkennende fase plaats en wordt er informatie opgehaald uit de omgeving. Dat gebeurt aan de hand van een enquête, een stelling en gesprekken. De maximumsnelheid is een van de zaken die daarbij aan de orde komen.  

Elke negen jaar pleegt de provincie onderhoud aan een wegvak. Voordat de provincie aan het werk gaat is er een verkenningsfase. Samen met politie, hulpdiensten, vervoerders, gemeenten, bewoners en deskundigen, wordt onderzocht of er tijdens het groot onderhoud ook verbeteringen mogelijk zijn.

Iedereen kan reageren

Dat kan zijn op het gebied van leefbaarheid, natuur en landschap of bijvoorbeeld de verkeersveiligheid. Na de inventarisatieperiode wordt de balans opgemaakt en een plan opgesteld voor de betreffende weg. Soms is er aandacht voor een specifiek onderwerp, zoals in dit geval de maximumsnelheid. Iedereen kan tot 14 juni reageren via de website gelderland.nl/N841.

In juni worden de enquêteresultaten bekendgemaakt en krijgt iedereen die de enquête heeft ingevuld een persoonlijke e-mail. Er wordt een vervolgplan gemaakt aan de hand van de inventarisatie bij diverse partijen, het bekijken van de technische mogelijkheden van de weg en de visies van provincie, gemeente en politie.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}