Onderzoek naar sportbehoefte mensen met een beperking

Onderzoek naar sportbehoefte mensen met een beperking

REGIO – De organisatie Uniek Sporten is een onderzoek gestart naar sportdeelname en sportbehoefte bij mensen met een beperking. Het uiteindelijke doel is om iedereen met een beperking aan het bewegen te krijgen.

Het onderzoek wordt gehouden in de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Beuningen, Heumen en Wijchen. Uniek Sporten regio Nijmegen is benieuwd naar het aantal mensen met een beperking dat in de vijf gemeenten aan sport doet. Daarnaast wil de organisatie weten wat de wensen zijn van mensen met een beperking wat betreft sporten.

Nieuwe sporten

Er is een vragenlijst ontwikkeld waarmee kansen, belemmeringen en wensen in kaart worden gebracht. Met de resultaten hiervan gaat Uniek Sporten de komende tijd aan de slag. Zo wordt er gekeken of er binnen de verschillende gemeentes nieuwe sporten nodig zijn.

Uniek Sporten is een organisatie voor aangepast sporten, die mensen met een beperking helpt om een geschikte sport te vinden. Ook ondersteunt Uniek Sporten sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of die hiermee willen starten. Een beperking hoeft geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen, zo stelt Uniek Sporten.

De vragenlijst bij het onderzoek naar sportdeelname en -behoeften kan uiterlijk tot 10 mei worden ingevuld via www.unieksporten.nl/onderzoek.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}