Peters (Sociaal Groesbeek): 'Gemeente moet Achilles ‘29 financieel helpen'

Peters (Sociaal Groesbeek): 'Gemeente moet Achilles ‘29 financieel helpen'

GROESBEEK – Raadslid Hans Peters van Sociaal Groesbeek vindt dat de gemeente Berg en Dal voetbalclub Achilles ‘29 financieel moet steunen, bijvoorbeeld met een tijdelijk krediet dat later weer wordt terugbetaald. Dat zei Peters zondagmiddag in het RN7-radioprogramma ‘Studio de Streek’.

Hij is van plan om donderdag 12 december hierover een motie in te dienen tijdens de gemeenteraadsvergadering van Berg en Dal. Overigens moet Peters eerst nog wel met zijn fractie overleg plegen over zijn voorstel.

Het bestuur van de voetbalvereniging en de leden zijn al een tijdlang in conflict met de eigenaren van de grond, de familie Derks. Die heeft de club opgericht, heeft er ook geld ingestopt en was in het verleden altijd nauw met de club verbonden.

Woningbouw

Daarnaast is Peters van mening dat de gemeenteraad duidelijk moet uitspreken dat de bestemming van de locatie van sportpark De Heikant ook in de toekomst “sport en recreatie” moet zijn. Hij sluit niet uit dat de grondeigenaren van het sportpark, de familie Derks, in de toekomst daar mogelijk liever woningbouw zouden willen plegen, zo zei hij in de radio-uitzending. Hij vermoedt dat dit ”de achterliggende agenda van de familie is”.

Dat mag volgens hem echter geen reden zijn om een voetbalclub die al 90 jaar bestaat “te gronde te richten”. Hij wijst er op dat Achilles ‘29 liefst 600 leden heeft.

'Geen van de partijen komt afspraken nog na'

Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal is volgens Peters in oktober opgetreden als een soort bemiddelaar tussen de familie Derks en het bestuur van de vereniging.

Hij heeft toen met alle betrokkenen afspraken gemaakt, maar Peters denkt dat geen van de partijen de afspraken nu nog nakomt. Het raadslid van Sociaal Groesbeek heeft de indruk dat de burgemeester al flink wat tijd heeft gestoken in pogingen om het conflict op te lossen, maar tevergeefs.

Bestuur Achilles’29

Komende zaterdag 14 december wil de vereniging eigenlijk het 90-jarig bestaan vieren in de kantine, maar om daar te komen moet men over de grond van de familie Derks en die wil dat niet hebben. De familie Derks heeft een kort geding aangespannen dat vrijdag 6 december heeft gediend. Deze week doet de rechter uitspraak.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}