Slinkman steekt inwoners met brief hart onder de riem

Slinkman steekt inwoners met brief hart onder de riem

BERG EN DAL – Ter bescherming van kwetsbare mensen heeft de regering  besloten om voorlopig geen bezoek meer toe te laten tot verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. Om dat besluit uit te leggen, schreef Mark Slinkman, burgemeester van de gemeente Berg en Dal, vrijdag een brief aan de bewoners van deze zorginstellingen.

“Vreugdevolle gebeurtenissen zoals bezoeken van kinderen en kleinkinderen, het samenzijn met broers en zussen, vrienden en bekenden zijn voorlopig niet meer mogelijk. Door nieuwe manieren te zoeken van de verbondenheid met deze mensen wordt eenzaamheid voorkomen,” zo schrijft Slinkman aan de kwetsbare bewoners.

Verandering van contacten

"Voorlopig moet men afzien van vertrouwde gewoonten en omgangsvormen. Een warme handdruk, een knuffel, een kus op de wang. Samen met familie en vrienden de verjaardag vieren, of gezellig uit eten, een kopje koffie op een terras in het voorjaarszonnetje.  Zo kan bescherming geboden worden aan mensen die door hun leeftijd of zwakke gezondheid minder goed bestand zijn tegen dit vervelende virus."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}