Sociaal Groesbeek: "Renoveer bosvijver 't Koepeltje"

Sociaal Groesbeek: "Renoveer bosvijver 't Koepeltje"

GROESBEEK – Sociaal Groesbeek (SG) wil dat bosvijver ‘t Koepeltje (De Koepel) in Groesbeek wordt gerenoveerd. De lokale partij zal daarom een motie indienen tijdens het begrotingsdebat van aanstaande donderdag.

Hulpactie in de zomer

Tijdens de droogte deze zomer hebben twee inwoonsters uit Groesbeek het initiatief genomen om de drooggevallen vijver te vullen met water. De brandweer in Groesbeek pompte 20.000 liter water in de bosvijver, zodat de dieren waren voorzien van drinkwater. De vijver loopt telkens langzaam leeg.

Dieren en historie

De vijver is niet alleen belangrijk om dienst te doen als drinkwater. “Vooral kikkers, padden, salamanders maar ook libellen zijn voor hun voortplanting afhankelijk van watertjes zoals De Koepel,” zegt SG. Ook vanuit historisch oogpunt is het de moeite waard om de vijver te kunnen behouden. De vijver staat volgens SG al sinds 1570 aangegeven onder de naam “Vlasroet”. De naam “De Koepel” zou na 1860 bedacht zijn.

Het college van burgemeester en wethouders wordt in de motie verzocht om contact op te nemen met Staatsbosbeheer en een plan te bedenken om renovatie mogelijk te maken.

Via onze mediapartner DeGroesbeek.nl.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}