Start aanleg zonnepanelen op vier daken in Berg en Dal

Start aanleg zonnepanelen op vier daken in Berg en Dal

BERG EN DAL – Coöperatie Energierijck Berg en Dal gaat zonnepanelen aanleggen op vier daken in de gemeente. Bij zwembad De Lubert in Groesbeek worden op woensdag 13 maart de eerste 130 zonnepanelen geïnstalleerd.

Bij de openingshandeling bij het zwembad zijn de wethouders Nelson Verheul en Annelies Visser betrokken. Dat gebeurt ’s middags rond 16.30 uur.

In totaal 749 zonnepanelen

Energierijck legt ook zonnepanelen op de daken van de gemeentewerf in Groesbeek, biologische zuivelboerderij Groenhouten in Leuth en dorpshuis Kerstendal in Berg en Dal. De gemeentewerf krijgt 240 zonnepanelen, Kerstendal 179 en Groenhouten 200. Het gaat in totaal om 749 zonnepanelen. Die leveren genoeg stroom voor bijna 50 huishoudens van vier personen.

De zonnepanelen op het zwembad en de gemeentewerf worden begin april aangesloten op het elektriciteitsnet. De zonnepanelen op de andere twee daken worden later gerealiseerd.    

Niet alle daken geschikt voor zonnepanelen

Bedrijven en inwoners uit Berg en Dal kunnen via energiecoöperatie Energierijck investeren in zonnepanelen op andermans dak. Dat kan een uitkomst zijn, omdat niet alle daken geschikt zijn voor zonnepanelen. Daken kunnen bijvoorbeeld te klein zijn of teveel in de schaduw staan. Er zijn ook gebouwen, zoals monumenten, waarop geen zonnepanelen gelegd mogen worden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}