Toch geen verhuizing van sociaal-cultureel centrum de Mallemolen

Toch geen verhuizing van sociaal-cultureel centrum de Mallemolen

GROESBEEK – Het sociaal-cultureel centrum De Mallemolen in Groesbeek verhuist toch niet naar het Marktplein in Groesbeek. Dit is na een onderzoek in opdracht van de gemeente Berg en Dal besloten. In doet onderzoek zijn de voor- en nadelen van een verplaatsing bekeken. De verplaatsing zou onderdeel zijn van de laatste fase van de ontwikkeling van het centrum van Groesbeek.

Uit het onderzoek zijn verschillende voor-en nadelen van een verplaatsing naar voren gekomen. Op de locatie op het Marktplein heeft eigenaar Hinke Fongers een andere wens dan de gemeente. Net als in de situatie van nu wil de gemeente graag de eigenaar worden en het pand opnieuw bouwen.

Laatste fase herinrichting marktplein

De afgelopen jaren heeft de gemeente Berg en Dal het centrum van Groesbeek verbeterd. De laatste fase van dit project betreft de herinrichting van het marktplein en het slopen van het pand waar nu de Scapino in zit. Uit onderzoek van het onderzoeksbureau DNTP blijkt dat de sociaal-culturele centrum op deze plek de aantrekkelijkheid van het centrum kan versterken. Daarnaast is de verwachting dat aan het huidige pand veel aanpassingen nodig zijn.

Hinke Fongers  (eigenaar van het pand) pakt het oorspronkelijke idee weer op: een winkelgebouw met 24 woonappartementen. De gemeente gaat nu verder onderzoeken wat er met het huidig pand moet gebeuren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}